La inceputul anului 2020, experienta hoteliera era ceva la care apelau calatorii. Acum, intrucat pandemia COVID-19 ne indeamna sa facem o pauza de la vacante, calatorii nu mai cauta oferte de city break. In schimb, normele de igiena, distantarea sociala, ridicarea nesfarsita a steagurilor rosii si siguranta sunt in topul listei de preocupari.
Desi cu totii meritam o vacanta dupa ceea ce a trebuit sa suportam anul acesta, multi dintre noi vor pune planurile in asteptare. Este sigur sa stati intr-un hotel chiar acum? Care sunt riscurile? Noul normal este cel mai mare test cu care s-a confruntat vreodata industria hoteliera.
In ultimele cateva luni s-au inregistrat schimbari extraordinare, deoarece hotelurile, apartamentele de inchiriat, hotelurile de apartament si statiunile pun in aplicare masuri axate in principal pe igiena pentru a-i linisti pe angajati si pe oaspeti ca se caza in siguranta.
Statiile de igienizare, zonele de receptie fara personal si curatarea aprofundata anti Covid sunt noile norme, in timp ce caracteristicile familiare, cum ar fi cardurile cheie, micul dejun tip bufet si numerarul, se pierd in istorie. Fara a compromite serviciul si experienta clientilor, cum poate industria ospitalitatii sa se reinventeze si sa-si protejeze viitorul?
Multe grupuri hoteliere, precum Four Seasons si Hilton, si-au declarat public angajamentul fata de igiena hoteliera in speranta de a satisface preocuparile oaspetilor. Conform noilor cercetari, o modalitate este de a construi un atasament emotional cu clientii in timpul comunicarilor – un atasament care este mai probabil sa continue in perioada post-pandemica.
Cercetatorii spun ca, acordand prioritate raspunsurilor emotionale comune la riscuri, oaspetii sunt mai predispusi sa „umanizeze hotelul”.
Experienta oaspetilor incepe cu mult inainte de check-in si continua dupa sedere, condusa de tehnologie pe tot parcursul calatoriei. Clientii potentiali pot prefera sa interactioneze instantaneu cu un hotel folosind o aplicatie, nu prin e-mail, telefon sau browser.
Unul dintre cele mai cautate hoteluri are protocoale in vigoare inainte de sedere, in timpul si dupa sedere. Site-ul lor web si platformele de socializare ofera o multitudine de informatii inainte de sosire. In timpul unui sejur, oaspetii pot trimite WhatsApp sau trimite mesaje text daca au probleme. Semnele care ofera directii unidirectionale si protocoale de igiena pentru facilitatile de agrement sunt peste tot. Dupa sedere, oaspetii pot sa completeze un formular de feedback care include intrebari cu privire la cat de sigur s-au simtit in timpul sederii si daca au sugestii de imbunatatire.
O alta modalitate populara de a comunica cu oaspetii este utilizarea aplicatiilor bazate pe locatie Radar. Radarul poate trimite notificari push vizitatorilor pe o anumita raza, permitand comunicarea conditiilor in timp real atunci cand se apropie de hotel, pentru a evita supraaglomerarea in zone precum holul sau receptia. Notificarile push geo-solicitate pot, de asemenea, informa oaspetii cu privire la cele mai recente protocoale de siguranta si alte informatii utile despre vizita lor.
Angajatii hotelului si familiile lor sunt susceptibili la COVID-19 – la fel ca toti ceilalti – si incertitudinea innoreaza viitorul, indiferent daca stati sau lucrati la un hotel. Luand o pozitie „suntem cu totii impreuna”, se pare ca este mai personal si ajuta angajatii sa se responsabilizeze in noile protocoale de siguranta introduse.
Oaspetii doresc cazare cu tehnologie
Oaspetii se asteapta ca hotelurile sa tina pasul cu tehnologia. O prezenta pe canalele de socializare, cum ar fi Facebook sau Instagram, este vitala, in special pentru actualizari de ultima ora.
Oaspetii doresc politici de rezervare flexibile, mai ales in cazul in care sunt obligati sa anuleze cu scurt timp din cauza blocarii locale sau a schimbarii circumstantelor personale. Vor sa se poata distanta social si sa utilizeze check-in contactless, intrarea in camera si room service, deoarece reduc interactiunea si se simt mai in siguranta. Examinati meniurile de luat masa in camera si activitatile de divertisment oferite de hotel.
Internetul obiectelor cuprinde produse precum iluminatul cu LED-uri, Alexa si Google Home, controlul temperaturii si televizoarele inteligente (un alt mod excelent de a transmite informatii despre menaj si alte servicii), in timp ce senzorii pot inlocui butoanele, manerele sau alte mijloace traditionale pentru intrare in camere si a controla dispozitive.
Pastrati o legatura cu o firma de dezinsectie
O igiena buna in hoteluri nu a fost niciodata mai importanta. Ar trebui sa existe un protocol pentru un raspuns de urgenta la cazurile confirmate de COVID-19. Daca o persoana infectata a fost la hotelul umneavoastra, este important sa va decontaminati ca masura de precautie. Echipele profesionale de servicii de dezinfectie utilizeaza cel mai inalt nivel de echipament de protectie individuala si respecta in permanenta reglementarile de siguranta.
Marriott Hotels a introdus noi masuri operationale care includ curatarea regulata in profunzime a suprafetelor moi, cum ar fi covoarele si tapiteria si suprafetele cu atingere ridicata, cum ar fi butoanele liftului si toaletele publice. Curatarea profunda minimizeaza riscul raspandirii agentilor patogeni pe suprafete – reducand probabilitatea contaminarii pentru oaspeti si angajati.
Metodele manuale sunt adesea prima alegere pentru dezinfectarea suprafetelor, dar daca este necesara dezinfectarea rapida a suprafetelor mai mari, ceata de dezinfectie cu volum foarte mic (ULV) va ajunge in zone greu accesibile. Ceata poate reduce semnificativ numarul agentilor patogeni atat pe suprafete, cat si in aer.
Cum va sti un oaspete daca manerele usilor sau alte puncte de contact au fost curatate inainte de a le atinge? Serviciile de dezinfectie igienizeaza punctele de contact, suprafetele, echipamentele si podelele cu echipamente specializate precum:
– spray-uri si servetele de suprafata care asigura o protectie de pana la 24 de ore pentru obiectele cu atingere ridicata, cum ar fi telecomenzile, intrerupatoarele de lumina si tablia de cap;
– manerele usilor HygienicTouch care limiteaza raspandirea bacteriilor care se acumuleaza pe suprafata manerului;
– covorase de service care capteaza pana la 80% din microorganisme inainte de a fi raspandite prin hotel.
Primul hotel care a oferit o experienta de contact fara clienti a fost deschis in Canada, in 2018, care implica o aplicatie de hotel si chioscuri in hol pentru ca oaspetii sa poata face check-in si check-out.
Apoi s-au inlocuit cardurile cheie cu cheile mobile fara contact care pot fi accesate prin intermediul aplicatiei. De asemenea, au renuntat la micul dejun tip bufet (oferind in schimb cutii pentru micul dejun) si au introdus plati cu carduri si statii de igienizare.
Prin utilizarea tehnologiei fara atingere, riscul transmiterii germenilor este mult mai mic.
Cu masca sus pana la COVID-19
Este important sa masurile luate in hotel, sa creeze zone sigure, cu o curatare sporita si informatii pe ecrane. Un numar din ce in ce mai mare de tari fac purtarea mastii obligatorie in timpul pandemiei COVID-19, pentru zone precum holurile de check-in la hotel, unde s-ar putea aduna oamenii.
Mastile de fata si manusile de unica folosinta, nu sunt reciclabile la instalatiile conventionale de reciclare si nu ar trebui plasate in cosuri cu utilizare multipla. Dezvoltarea unui serviciu de eliminare sigur si responsabil pentru a proteja personalul si oaspetii, evitand in acelasi timp eliminarea iresponsabila a mastilor.
Aer igienizat
Este extrem de obisnuit ca in camerele de hotel sa fie ferestre care nu pot fi deschise, deoarece agentii patogeni din aer pot declansa alergii sau raspandi infectii si boli. Sistemele de ventilatie necesare pentru controlul temperaturii camerei vor trebui verificate cu atentie si in mod regulat pentru a se asigura siguranta nivelurilor de ventilatie si filtrare a aerului.
Purificatoarele mobile de aer pot functiona impreuna sau separat cu sistemele de ventilatie pentru a oferi un aer de o calitate mai buna si mai sigur la niveluri „locale” in camere. Avand in vedere ca virusul corona este o boala respiratorie care isi incepe transmiterea cu particule din aer, purificatoarele de aer ii asigura pe oaspeti de siguranta lor in spatii inchise.
Agentii patogeni sunt tinuti la distanta, dar daunatorii ar putea iesi la joaca
Protocoale precum purtarea mastii, igienizarea mainilor si distantarea sociala sunt acceptate ca noi norme si tehnologie fara contact sunt la ordinea zilei. Dar, pandemia a lasat cladirile goale de ceva vreme, hotelurile sunt, de asemenea, amenintate de lucruri care sunt mai mult decat fericite sa incalce reglementarile – daunatorii. Si fiecare oaspete se va astepta, ca standard, la un mediu fara daunatori.
COVID-19 nu este raspandit de daunatori, dar daunatorii transmit un numar mare de boli si pot provoca daune importante cladirilor, reputatiei si veniturilor. Pe masura ce daunatorii cauta hrana, adapost si caldura, acestia pot fi adesea gasiti in urmatoarele puncte fierbinti cu risc:
-puncte de intrare
-zone de depozitare
-bucatarii
-locuri intunecate, cum ar fi fisuri, crapaturi, canalizari si canalizari
-covoare si mobilier pentru hoteluri
Este esential ca fiecare hotel sa dispuna de proceduri eficiente pentru prevenirea, monitorizarea si controlul rapid al urmatoarelor daunatori.
Muste
Purici
Puricii
Molii de haine
Rozatoarele
Gandaci de bucatarie
Dupa o infestare cu daunatori, hotelul ar trebui dezinfectate cu solutii care distrug pana la 99,99% din bacterii si virusi.
Corectarea interna va restrictiona circulatia daunatorilor in interiorul afacerii, ceea ce va limita raspandirea infestarilor.
Aceste servicii si solutii personalizate a unei firme de deratizare, dezinfectie si dezinsectie asigura linistea ca daunatorii sunt sub control, oaspetii si personalul sunt in siguranta, iar hotelul este un mediu care protejeaza.